Це провокація - у Путіна накинулися із гучними звинуваченнями на НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Це провокація - у Путіна накинулися із гучними звинуваченнями на НАТО

Джерело:  online.ua

Міністерство оборони РФ накинулося із гучними звинуваченнями на Альянс через навчання НАТО в Баренцовому морі. Окрім того, поплічники очільника Кремля Володимира Путіна назвали їх провокацією. Першим із заявою виступив начальник Головного оперативного управління Генштабу РФ Сергій Рудской. За його словами, вперше з моменту закінчення холодної війни, напередодні відзначення річниці завершення Другої світової війни в Європі в акваторії Баренцового моря пройшли навчання загону бойових кораблів об'єднаних Військово-Морських сил НАТО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський "Інтерфакс".

Окрім того, Рудской заявив, що до складу загону входили три американські есмінці з керованою ракетною зброєю, атомний підводний човен і універсальний транспорт постачання ВМС США, а також фрегат ВМС Британії.

"В ході навчання відпрацьовувалися завдання ураження об'єктів на території Російської Федерації і перехоплення російських балістичних ракет. Подібні дії нами розцінюються як провокаційні, незважаючи на те, що американська сторона в мінімальні терміни повідомила про заходи даних кораблів в Баренцове море", - додав начальник Головного оперативного управління Генштабу РФ.

За його словами, активними діями Північного флоту розгортання кораблів НАТО було своєчасно виявлено, організовано їх супровід.

"Це дозволило не допустити інцидентів і продемонструвало нашу рішучість до захисту своїх інтересів в Арктиці", - каже Сергій Рудской.

Як повідомляв ONLINE.UA,  НАТО не горить бажанням зараз приймати Україну  до своїх лав, бо це автоматично б означало початок війни з Росією, оскільки напад на будь-яку країну-члена НАТО вважатиметься нападом на весь Альянс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?