Це ризик - очільник МОЗ розкритикував нове рішення Кабміну
Категорія
Україна
Дата публікації

Це ризик - очільник МОЗ розкритикував нове рішення Кабміну

Це ризик - очільник МОЗ розкритикував нове рішення Кабміну
Джерело:  online.ua

4 травня очільник МОЗ Максим Степанов зізнався, що вважає ризикованим рішення Кабінету міністрів про пом'якшення карантину, про що стало відомо на засіданні в понеділок. Він звернув увагу на те, що наша країна наразі знаходиться на плато епідемії, і ознак сходження з нього поки що немає. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Міністерства охорони здоров'я.

"За час карантину нам вдалося не звалитися в пік захворюваності, не навантажити нашу медичну систему до рівня, при якому ми б не змогли надавати медичну допомогу людям, які її потребують", - заявив Максим Степанов.

 Окрім того, глава МОЗ нагадав про діапазон хворих за добу за останній час - це 400-600 хворих.

"Поки що ми не бачимо зниження захворюваності ... На наше переконання, пом'якшення, які ми робимо, ми робимо в досить ризикованому вигляді", - каже Максим Степанов.

Саме тому МОЗ пропонує чітко прописати санітарні норми (дистанція між відвідувачами, дезінфекційні засоби та ін.), яких повинні дотримуватися в працюючих закладах, і жорстко їх контролювати.

Друга пропозиція Степанова стосується критеріїв адаптивного карантину.

"Наприклад, у нас є деякі області - та ж Чернівецька область або Івано-Франківська - де дуже високий рівень захворюваності і велику кількість хворих реєструють щодня. Звичайно, ми не можемо собі дозволити відкриття таке ж, як це відбувається в інших областях. Ми вважаємо, що потрібно вводити механізм адаптивного карантину: якщо десь ми відкриваємо велику палітру засобів торгівлі, то десь має бути менше", - додає Степанов.

За його словами, МОЗ планує уважно стежити за ситуацією, і якщо буде негативна тенденція, карантин будуть посилювати.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 4 травня глава МВС Арсен Аваков анонсував жорстке покарання для закладів та торгових точок, які ігнорували карантинні обмеження та попередження влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?