Це робить нас людьми: Володимир Кличко виступив зі зворушливим зверненням
Категорія
Спорт
Дата публікації

Це робить нас людьми: Володимир Кличко виступив зі зворушливим зверненням

Це робить нас людьми: Володимир Кличко виступив зі зворушливим зверненням
Джерело:  online.ua

Український боксер Володимир Кличко виступив з відеозверненням через масові протести у Сполучених Штатах, які спричинили вбивство місцевою поліцією афроамериканця Джорджа Флойда. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео.

За словами колишнього чемпіона, расизм чи дискримінація за сексуальною орієнтацією — неприйнятні феномени у наш час. Він навів у приклад спорт, який назвав багатонаціональним.

"Заохочую всіх вас читати, вчитися і насолоджуватися різноманітністю. Стара приказка: "Не можна судити книгу по її обкладинці", – актуальна як ніколи. У нас багато книг на полиці: якісь хороші, якісь ще кращі. Багато з них просто красиві – але ти не дізнаєшся більше, тільки подивившись на них. Дізнатися більше можна давши їм шанс, відкривши книгу або відкривши свій розум", - підкреслив Кличко.

Він пояснив, що побороти ненависть може любов. Водночас окрім расизму існують реальні проблеми, які потребують вирішення — пандемія, зміни клімату.

"Колір шкіри, стать і сексуальна орієнтація – це просто ті речі, які роблять нас людьми. Вони не мають відношення до талантів, умінь, креативності, почуттів, інтелектуальних здібностей або вкладу в суспільство", - додав український боксер.

Він закінчив своє звернення фразою: "Я – Джордж Флойд".

Нагадаємо, Флойд став жертвою поліцейського насилля під час затримання у Міннеаполісі. Багатотисячні протести сколихнули буквально усі регіони Сполучених Штатів.

Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з останніми даними, у Вашингтоні та ще в 40 великих містах Штатів вже оголосили комендантську годину. Тамтешні медіа заявляють, що американського лідера Дональда Трампа перевели в підземний бункер. Окрім того, повідомляється, що станом на ранок 1 червня, поблизу Білого дому тривають масові акції, протестувальники підпалили дорожні знаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?