Це шахраї - НБУ озвучив застереження для всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Це шахраї - НБУ озвучив застереження для всіх українців

Це шахраї - НБУ озвучив застереження для всіх українців
Джерело:  online.ua

Загальною панікою в Україні намагається скористатися чимало шахраїв, які розсилають людям СМС про те, що вони нібито отримали 1000 гривень від НБУ. Керівництво Нацбанку наголошує, що такі та подібні повідомлення розсилають шахраї, які намагаються використати карантин та надзвичайну ситуацію для власного збагачення. Про це написала пресслужба Нацбанку на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

"Для шахрая – ні дня, ні ночі: обдурює, коли захоче", – нагадали громадянам в НБУ.

Регулятор розповідає, що прості люди отримують повідомлення нібито від імені Національного банку про нараховану "соціальну допомогу" або про розіграші призів та виграші у лотереї, "проведені НБУ".

Нацбанк повторює, що подібні СМС надсилають тільки шахраї, адже Національний банк не нараховує та не виплачує соціальну допомогу, а також не організовує розіграшів або лотерей - це потрібно запам'ятати кожному українцю.

Окрім того, в НБУ закликають громадян не телефонувати за номерами, вказаними у шахрайських смс, і не повідомляти нікому свої особисті дані та інформацію про картки чи рахунки.

"Нікому НЕ повідомляйте свої особисті дані та інформацію про картки і рахунки. Розкажіть про це друзям, знайомим, рідним, батькам та бабусі з дідусем. Будьте обережні та бережіть себе", - закликав українців Нацбанк.

Варто нагадати, що раніше Нацбанк України та Міністерство охорони здоров’я попросили усіх громадян, у яких є можливість та час, допомогти рідним людям похилого віку, що перебувають у зоні ризику при зараженні коронавірусом, та мінімізувати їхні контакти з іншими людьми.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Нацбанк вирішив заспокоїти українців — там стверджують, що під час кризи  розширення дефіциту державного бюджету з 2% до 3-5%, є прийнятним  за умови підтримки від міжнародних донорів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?