Це ще не все: в ЄС жорстко звернулися до РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Це ще не все: в ЄС жорстко звернулися до РФ

Це ще не все: в ЄС жорстко звернулися до РФ

Євросоюз нагадав, що неодноразово вимагав від РФ виконати наказ Міжнародного трибуналу з морського права щодо повернення українських кораблів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Представництво ЄС стверджує, що відповідне рішення винесли 25 травня. Дії російської влади - велике запізнення.

Втім, Москва відкидала тези про виконання вимоги. Там стверджують, що повернули кораблі після завершення "слідчих дій".

"Європейський Союз очікує, що Росія забезпечить безперешкодний і вільний проїзд до Азовського моря, відповідно до міжнародного права. Україна проявила конструктивний підхід для просування вперед у вирішенні конфлікту, який є наслідком актів Росії проти України, і ми очікуємо, що Росія відповість взаємністю цим починанням подібними позитивними кроками", - пояснили у дипломатичній місії.

Нагадаємо, РФ повернула україні 18 листопада два військів катери та один буксир. Саме ці кораблі потрапили у полон у листопаді-2018 разом з 24 військовослужбовцями. ОСтанні повернулися в Україну у вересні за підсумками великого обміну.

Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав дії російської сторони щодо інциденту біля Керченської протоки. Він також наголосив, що РФ повинна була здійснити це давно. Повернення захопленої техніки може стати позитивним сигналом, особливо напередодні зустрічі лідерів "нормандського формату".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?