Це щось небезпечне: Євросоюз зробив попередження українцям та Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

Це щось небезпечне: Євросоюз зробив попередження українцям та Зеленському

Це щось небезпечне: Євросоюз зробив попередження українцям та Зеленському
Джерело:  online.ua

Новий очільник Європейської народної партії Дональд Туск заявив, що занепокоєний щодо кримінальних проваджень стосовно п’ятого президента України Петра Порошенка. Про це він повідомив в ході пресконференції, передає ONLINE.UA.

"Моє перше враження, що це щось дійсно небезпечне. Я сподіваюсь, що Україна залишатиметься країною, в якій правоохоронні та судові органи поважають верховенство права, і в якій немає місця для політично вмотивованих переслідувань. Будь-яка спроба залякування лідерів опозиції стане предметом занепокоєння в Європі…Завжди, коли влада або люди у владі використовують правосуддя проти політичних опонентів. Це у будь-якому вигляді, чи у середньо- чи у довгостроковій перспективі, стане трагедією не лише для жертв переслідування, а й для всієї країни", - заявив Туск.

Варто зазначити, що нещодавно Європейська народна партія надала статус спостерігача українській партії "Європейська солідарність" експрезидента Петра Порошенка (раніше БПП).

Як відомо,після приходу до влади Володимира Зеленського проти колишнього президента Петра Порошенка відкрито низку проваджень, за якими стоїть юрист Андрій Портнов – колишній заступник голови Адміністрації президента при Вікторі Януковичі.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Петра Порошенка  звинуватили в активному "розкручуванні" питання з планом дій  щодо членства у НАТО. В уряді нагадали, що Україна вже має відповідну заявку, а нову не подали навіть за часів президентської каденції політика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?