Це сталося - МВФ ухвалив доленосне рішення щодо України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це сталося - МВФ ухвалив доленосне рішення щодо України

Це сталося - МВФ ухвалив доленосне рішення щодо України
Джерело:  online.ua

10 червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду нарешті затвердила обіцяну програму співпраці з Україною у розмірі 5 мільярдів доларів. Варто звернути увагу на те, що дана програма розрахована на 18 місяців. Наразі відомо, що перший транш Міжнародного валютного фонду у цьому році становитиме 2,1 мільярда доларів. 7 травня Україна і Міжнародний валютний фонд переорієнтувалися з раніше попередньо погодженої трирічної програми розширеного фінансування EFF на 18-місячну програму stand by. В українському Мінфіні пояснюють, що головна різниця у нових умовах співпраці Фонду полягає в термінах реалізації програми: Stand-by (яка пропонується зараз) - 1,5 роки, EFF (попередні умови) - 3 роки. Як відомо, обсяг кредитування не зміниться. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МВФ та повідомлення президента України Володимира Зеленського в соціальних мережах.

"Виконавча рада МВФ затвердила сьогодні програму Stand-By (SBA) для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 млрд SDR (близько $5 млрд). Затвердження програми SBA дозволяє здійснити негайне виділення еквіваленту 1,5 млрд SDR (приблизно $2,1 млрд)", - розповіли в МВФ.

Український лідер Володимир Зеленський вже відреагував на рішення МВФ - він звернув увагу на те, що Фонд продовжує бути надійним партнером нашої країни.

"Україна отримає перший транш від МВФ у розмірі $2,1 млрд. Це на $200 млн більше, ніж планувалося спочатку. Нова програма допоможе подолати виклики, спричинені COVID19. У складний час МВФ доводить, що є надійним партнером", - йдеться в повідомленні Зеленського.

Варто також звернути увагу на те, що Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз падіння ВВП України в 2020 році до 8,2%. За словами аналітиків Фонду, ВВП нашої країни в 2020 році впаде з прогнозованих раніше 7,7% до 8,2%. Окрім того, був оновлений прогноз відновлення української економіки в 2021 році з 3,6% до 1,1% зі збільшенням до 3% в 2022 році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міністерства фінансів Сергій Марченко звернувся до українських громадян та повідомив важливу новину — міністр наголосив, що збільшення тарифів для населення у меморандумі з МВФ не передбачається

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?