Це сталося: Палата представників оголосила імпічмент Трампу через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Це сталося: Палата представників оголосила імпічмент Трампу через Україну

Це сталося: Палата представників оголосила імпічмент Трампу через Україну
Джерело:  online.ua

Палата представників Конгресу США затвердила статті обвинувачення в рамках процедури імпічменту американського лідера США Дональда Трампа. Варто зазначити, що він став третім президентом в історії Штатів, якому Палата проголосила імпічмент. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "CNN".

Варто звернути увагу на те, що більшість членів нижної палати проголосувала за затвердження статей про імпічмент. Першу статтю звинувачень щодо зловживання владою підтримали 230 конгресменів, проти висловились 197. Окрім того, більшість підтримала і другу статтю з приводу перешкоджання роботі Конгресу.

Що цікаво, перед голосуванням демократи та республіканці понад 6 годин дебатували з приводу справи імпічменту.Після позитивного голосування справа перейде до Сенату, який проведе судовий розгляд, щоб вирішити, чи потрібно усунути Трампа з посади. Більшість у Сенаті мають республіканці.

"Палата представників Конгресу США затвердила статті обвинувачення в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа. Білий дім вже назвав голосування "найганебнішим епізодом в історії нації" та "шахрайством". Там знову наголосили, що демократи не представили жодного доказу провини президента.Новина про підтримку звинувачень застала Трампа під час виступу перед прихильниками в Мічигані", - сказано в повідомленні.

Трамп наголосив, що "за" не голосував жоден республіканець. На його думку, Республіканська партія ніколи не була така єдина як зараз. Окрім того, очільник Білого дому дорікнув демократам, що троє з них не підтримали звинувачення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда американського лідера Дональда Трампа планує вжити оперативних заходів для стабілізації відносин США з Україною  через розслідування імпічменту, яке сильно зіпсувало відносини між двома країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?