Це сталося: Путін спростив отримання громадянства РФ для деяких українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Це сталося: Путін спростив отримання громадянства РФ для деяких українців

Це сталося: Путін спростив отримання громадянства РФ для деяких українців
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для окремих категорій громадян України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

Указ "Про окремі категорії іноземних громадян та осіб без громадянства, які мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку" був оприлюднений 1 травня.

Зазначається, що таке право дано громадянам України, які не мають громадянства (підданства) іншої держави, а також особам без громадянства, які народилися і постійно проживали на територіях окупованого Криму та м.Севастополя, які виїхали за межі зазначених територій до 18 березня 2014 року, а також їхнім дітям, в тому числі усиновленим, членам подружжя і батькам.

"Громадянство РФ у спрощеному порядку можуть отримати громадяни України та особи без громадянства, які мають дозвіл на тимчасове проживання або дозвіл на проживання в РФ, посвідчення біженця, посвідчення про надання тимчасового притулку на території РФ. Також під указ підпадають люди, які мають свідоцтво учасника "Державної програми зі сприяння добровільному переселенню до РФ співвітчизників, що проживають за кордоном, які постійно проживали на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України станом на 7 квітня 2014 року і 27 квітня 2014 року відповідно", а також їхні діти, дружини і батьки", - сказано в повідомленні.

Також вказано, що в спрощеному порядку громадянство РФ може даватися іноземним громадянам і особам без громадянства, "які самі або родичі по прямій висхідній лінії, усиновителі або члени подружжя яких були піддані незаконній депортації з території Кримської АРСР, а також їхнім родичам по прямій низхідній лінії, усиновленим дітям і членам подружжя".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в США пояснили, що станеться, якщо Зеленський поступиться Кремлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?