Це сталося: Путін та Ердоган запустили "Турецький потік"
Категорія
Політика
Дата публікації

Це сталося: Путін та Ердоган запустили "Турецький потік"

Це сталося: Путін та Ердоган запустили "Турецький потік"
Джерело:  online.ua

У Стамбулі 8 січня відбувається церемонія введення в експлуатацію газопроводу "Турецький потік". Не важко здогадатися, що на офіційному відкритті газопроводу присутні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і президент Росії Володимир Путін, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Під час прокладання "Турецького потоку" застосовувалися передові інноваційні технології, що дозволило забезпечити максимальну економічну ефективність транспортування газу, гарантувати безпеку та екологічну чистоту експлуатації трубопроводу", - сказав Путін на церемонії введення в експлуатацію газопроводу.

Очільник Кремля додав, що "будівельники використовували найсучаснішу техніку і обладнання, при цьому був встановлений світовий рекорд швидкості підводного монтажу труб - більше шести кілометрів за одну добу".

"Звичайно ж, хочу окремо висловити вдячність турецькій владі, президенту Туреччини за своєчасну видачу всіх необхідних для будівництва газопроводу дозволів і ліцензій, ... за політичну волю, виявлену керівництвом Туреччини в реалізації проектів, що мають національне значення і відповідають національним інтересам своєї країни", - сказав Путін.

Варто зазначити, що перед церемонією Путін і Ердоган провели зустріч у форматі тет-а-тет у присутності перекладачів.

За попередніми даними, дві нитки газопроводу "Турецький потік" можуть прокачати 15,75 мільярда кубометрів газу в рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії впевнені, що  Євросоюз піде на компроміс, завдяки чому вдасться добудувати і запустити скандальний газопровід "Північний потік-2". Віце-прем’єр РФ Дмитро Козак вважає, що надходити потрібно так само, як і з конфліктом по Україні, який вдалося вирішити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?