Це сталося - у Путіна визнали нову масштабну проблему
Категорія
Світ
Дата публікації

Це сталося - у Путіна визнали нову масштабну проблему

Це сталося - у Путіна визнали нову масштабну проблему
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін зіткнувся з новою масштабною проблемою, яка виникла через катастрофічне падіння економіки Росії на тлі пандемії коронавіруса і обвалу цін на нафту. Мінфін РФ повідомив, що державний борг Росії знову перевищив резерви уряду. Відзначається, що на 1 липня федеральний держборг склав 14,77 трильйона, що на на 1,55 трильйона більше, ніж депозити уряду (13,22 трильйона). Такий масштабний розрив вперше відбувся після червня 2019 року, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

У фінансових відомствах РФ відзначили, що ще 1 квітня фінансові активи уряду перевищували його заборгованість майже на 2,5 трильйона рублів: 17, трильйонів проти 14,5 трильйона рублів. У травні і червні держборг і резерви РФ майже зрівнялися на рівні понад 14 трильйонів рублів. Але вже в липні держборг знову став позитивним.

Незважаючи на економічну ситуацію, що склалася, російська влада запевняє, що поява чистого боргу не несе значущою загрози для економіки країни і жодним чином не позначиться на росіянах. Громадяни ж країни не вірять в ці обнадійливі заяви, нагадуючи офіційній Москві, що більшість росіян живуть на порозі бідності.

"На парад і голосування за поправки мільярди спустили, тепер про держборг згадали; Про яку кризу мова? Вчора ж ще кризи не було; А цар-то голий ...; Але зате ростуть апетити друзів Путіна і особисто його понти .. Навіть введено нове поняття - ручне управління..Плюс до цього поголовне злодійство чиновників рангом поніже..Особисто я думаю, що масове скорочення держслужбовців буде восени..після виборів ... ", - коментують ситуацію росіяни в соцмережі.

Важливо відзначити, що вже в липні прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін, виступаючи в Держдумі зі звітом про роботу уряду, заявив, що у Росії на початок 2020 року було хороші передумови для економічного ривка, проте ситуацію ускладнила пандемія і обвал цін на нафту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна виникла нова серйозна проблема через економічну кризу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?