Це станеться 15 вересня - Трамп висунув новий жорсткий ультиматум
Категорія
Світ
Дата публікації

Це станеться 15 вересня - Трамп висунув новий жорсткий ультиматум

Це станеться 15 вересня - Трамп висунув новий жорсткий ультиматум
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Дональд Трамп 3 серпня шокував світ ще однією резонансною заявою - він наголосив, що всесвітньо відома відеоплатформа для коротких відеороликів TikTok повинна продати свій американський підрозділ до 15 вересня. За його словами, в іншому випадку вона позбудеться права вести бізнес в країні. Варто звернути увагу на те, що це справжній ультиматум - улюблений інструмент американського лідера у боротьбі з його запеклими ворогами. Коментуючи перемовини про поглинання американського бізнесу TikTok корпорацією Microsoft, Трамп підкреслив, що влада Штатів повинна отримати "великий відсоток" від цієї угоди. Очільник Білого дому переконаний, що відсотки повинні заплатити або TikTok, або Microsoft як подяку за дозвіл провести цю угоду. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Я назвав дату - 15 вересня - той день, коли вони позбудуться бізнесу в США", - підкреслив американський лідер.

Варто звернути увагу на те, що інформація про те, що президент США планує заборонити у країні TikTok, шокувала світ наприкінці липня. Тоді ж ділові ЗМІ Bloomberg і The Wall Street Journal з посиланням на свої анонімні джерела заявляла, що команда Дональда Трампа вимагатиме від власника TikTok - китайської компанії Bytedance - продати свій американський підрозділ.

"Комітет з іноземних інвестицій США (CFIUS) вивчає онлайн-сервіс на предмет загрози національній безпеці. Влада Сполучених Штатів хоче з'ясувати, чи передає сервіс зібрані дані владі КНР. Представники TikTok відкидають такі припущення і і заявляють, що сервіс "не знаходиться під впливом будь-яких іноземних урядів", а пріоритетом для розробників є довіра користувачів і регуляторів в США", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, компанія Bytedance ще 3 роки тому придбала за 1 млрд дол соцмережу Musical.ly і об'єднала її зі своїм сервісом TikTok. Що важливо розуміти, додаток популярний, насамперед, серед молоді і налічує майже 1 млрд користувачів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Джон Болтон озвучив нові звинувачення Дональду Трампу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?