Це станеться до кінця вересня - Зеленський здивував заявою про Путіна та Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Це станеться до кінця вересня - Зеленський здивував заявою про Путіна та Донбас

Це станеться до кінця вересня - Зеленський здивував заявою про Путіна та Донбас
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський виступив з неочікуваною заявою - він переконаний, що нормандська зустріч за участі очільника Кремля Путіна відбудеться до кінця вересня. В Офісі українського лідера наголосили, що президент "звернув увагу на прогрес", що "наближає проведення чергової зустрічі нормандської четвірки на рівні лідерів держав". Зокрема, Володимир Зеленський нагадав, що "29 днів немає бойових смертей і поранень". Про це повідомили у пресслужбі президента за підсумками зустрічі Зеленського з німецьким дипломатом Гайко Маасом, яка відбулася 24 серпня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Україна підтримує німецьку позицію, що саміт лідерів має відбутися в кінці вересня", - наголосив Володимир Зеленський.

Глава МЗС ФРН Гайко Маас має надію, що запланована на вересень поточного року зустріч міністрів закордонних справ країн-учасниць нормандського формату "надасть додатковий імпульс виконанню рішень Паризького саміту "нормандської четвірки".

За словами українського дипломата Дмитра Кулеби, Німеччина та Франція вже 24 серпня підтримали ініціативу нашої країни щодо нормандської зустрічі на рівні міністрів закордонних справ. Глава МЗС України наголосив, що зустріч може відбутись "орієнтовно у вересні".

Що важливо розуміти, команда Володимира Зеленського неодноразово висловлювала очікування, що нормандська зустріч на рівні лідерів може пройти у квітні, але цього так і не відбулося. Нещодавно офіційна Москва підтвердила ймовірність зустрічі у "нормандському форматі" на рівні радників 28 серпня. Команда очільника Кремля Володимира Путіна досі намагається заблокувати переговори по Донбасу, вийти з переговорного процесу і посадити за стіл переговорів з офіційним Києвом бойовиків ОРДЛО. Однак український лідер Володимир Зеленський запевнив громадян, що буде домагатися миру на Донбасі тільки на умовах України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 22 серпня ватажок бойовиків "ДНР"Денис Пушилін повідомив, що вже 130 тисяч жителів ОРДО отримали паспорти РФ, за що подякував Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?