Це станеться вже в травні - у Раді виступили з важливою заявою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це станеться вже в травні - у Раді виступили з важливою заявою

Це станеться вже в травні - у Раді виступили з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Очільник комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев виступив з довгоочікуваною новиною - він заявив, що Міжнародний валютний фонд надішле перший транш (2 мільярда доларів) макрофінансової допомоги Україні у травні, до кінця року очікується загалом 4 мільярда доларів допомоги від МВФ. Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Ми очікуємо до кінця року 4 млрд дол. Перший транш буде до 2 млрд дол і це буде в травні", - наголосив народний обранець.

Варто зазначити, що раніше з подібною заявою вже виступав глава президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. За його словами, після голосування за закон про банківське регулювання протягом 3 тижнів офіційний Київ зможе отримати транш від Міжнародного валютного фонду.

"Я впевнений на 200%: після того, як ми проголосуємо банківський закон, протягом трьох тижнів ми отримаємо транш", — зазначив нардеп декілька днів тому.

Він також звернув увагу на те, що профільному комітету ще потрібен час для підготовки і роздачі депутатам порівняльної таблиці до другого читання законопроекту. На думку Арахамії, навіть якщо депутати знайдуть якусь дуже хитру прискорену процедуру, це не буде раніше, ніж 5 травня.

Очільниця МВФ Крісталіна Георгієва

Що важливо розуміти, ще 3 квітня глава держави Володимир Зеленський заявляв, що Україна найближчими тижнями підпише меморандум з МВФ. Він розповів, що наразі наша країна розраховує на збільшення програми з Міжнародним валютним фондом до 8 мільярдів доларів, а спільно від Світового банку, МВФ та ЄБРР Україна може отримати "щонайменше" 10 млрд дол.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, МВФ вирішив ухвалити безпрецедентне рішення — Фонд звільняє від сплати за боргами протягом шести місяців 25 найбідніших країн світу. Глава Фонду Крісталіна Георгієва закликала забути про борги на вказаний період та зосередитися на боротьбі з вірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?