Це станеться - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Це станеться - Зеленський терміново звернувся до всіх українців

Це станеться - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Джерело:  online.ua

У неділю, 23 серпня, Україна відзначає День Державного прапора. У це свято президент Володимир Зеленський звернувся до всіх українців і запевнив, що український прапор обов'язково знову буде майоріти над окупованими Донбасом і Кримом. Український глава нагадав громадянам, що символізує прапор України і закликав усіх у цей день вивести жовто-блакитні прапори з своїх вікон або пов'язати на руку жовто-блакитну стрічку, а також попросити у Бога процвітання для України. Зворушливе відеозвернення Зеленського, в якому українців привітали зі святом багато відомих людей, опублікувала пресслужба ОП, передає ONLINE.UA.

"Наш прапор символізує мирне блакитне небо і золоту родючу землю. І сьогодні ми робимо все, щоб рідна земля була всіяна не снарядами, мінами і кулями, а чорнобривцями, волошками і мальвами. Щоб на нашій землі настав довгоочікуваний мир. Щоб український прапор майорів і на Донбасі, і в Криму. Щоб під цим прапором наша Україна жила і процвітала ще не одну тисячу років", - йдеться в привітанні президента.

До привітань Зеленського при з'єдналися подролковнік ЗСУ Сергій Шевчук, який згадав, як українські захисники піднімали український прапор на горі Карачун, в Маріуполі та Слов'янську, олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва, генерал Нацполіціі України Андрій Крищенко, анестезіолог Анастасія Моренко, співачка Руслана, яка перемогла на " Євробаченні ", перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова. Всі вони закликали українців поважати символ України, який знають у всьому світі.

"Дорогі українці, вивісьте сьогодні прапор зі свого вікна. Або пов'яжіть на руку синьо-жовту стрічку. Просто про себе, в душі, попросіть у Бога процвітання для нашої країни. З Днем Державного прапора!", - закликав українців Зеленський.

Як відомо, свято - День Державного прапора - почали святкувати в Україні з 2004 року. Дату свята обрали не випадково. Саме 23 серпня 1991 група депутатів вперше внесла національний прапор України до сесійної зали Верховної Ради. Тепер він зберігається в музеї Верховної Ради. Традиційно в цей день у багатьох населених пунктах України проходять урочисті церемонії підняття національного прапора. Проводять і інші заходи, наприклад, парад вишиванок.

Раніше ONLINE.UA публікував самі незвичайні факти про сучасну Україну до Дня Незалежності 2020.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?