Це тільки початок - Шмигаль закликав українців підготуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

Це тільки початок - Шмигаль закликав українців підготуватися

Це тільки початок - Шмигаль закликав українців підготуватися
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль виступив з неочікуваною заявою під час засідання уряду - спершу він нагадав українцям про те, що в нашій країні 19 червня зафіксували рекордну кількість хворих на коронавірус – 921 випадок. Після цього прем'єр-міністр офіційно заявив про те, що фактично сьогодні ми маємо початок другої хвилі COVID-19. За його словами, головна причина такого розвитку подій - недотримання протиепідеміологічних заходів населенням. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

Глава уряду наголосив, що в Україні вже дві області мають переповнені на половину лікарні.

"Це тільки початок чергової або першої, або другої хвилі, називайте як хочете, хвилі COVID-19. Порятунок єдиний – соціальна дистанція, масковий режим, дезінфекція", - заявив Денис Шмигаль.

Окрім того, він попросив українських громадян не нехтувати елементарними правилами, а також наголосив що, попри високу температуру на вулиці та негативний вплив ультрафіолету на вірус, COVID-19 продовжує шукати собі нових жертв. За словами Шмигаля, його команда планує посилити контроль за дотриманням карантину в регіонах. Зазначається, що Кабмін діятиме жорсткіше, аби запобігти великої кількості хворих. Окрім того, глава КМУ підкреслив, що деякі місцеві влади "хочуть бути хорошими для людей перед майбутніми виборами й послаблюють карантин".

Варто звернути увагу на те, що станом на 19 червня в Україні зафіксували 34 984 випадки коронавірусної хвороби. За минулу добу інфекцію виявили у 921 людини. Померли від ускладнень коронавірусної хвороби 985 українців, з яких 19 за минулу добу. Як відомо, кількість пацієнтів, які одужали зросла до 16 033, так 586 хворих отримали негативний тест на COVID-19 впродовж останніх 24 годин.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 червня під час засідання парламенту в.о. міністра освіти Любомира Мандзій повідомила важливу новину — вона підкреслила, що уже все готово до проведення Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?