"Це тиск на НАТО": Україна висунула гучні звинувачення РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це тиск на НАТО": Україна висунула гучні звинувачення РФ

"Це тиск на НАТО":  Україна висунула гучні звинувачення РФ
Джерело:  online.ua

В МЗС України заявили, що вихід Росії з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) і ймовірний військовий тиск Москви на європейських членів НАТО створюють "серйозну загрозу всьому європейському континенту", передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

За словами українських дипломатів, така поведінка щодо Договору – черговий доказ її цинічної зовнішньої політики.

Також вказано, що Україна залишає за собою право створювати "збройні системи, необхідні для забезпечення своєї обороноздатності". У тому числі – ракетне озброєння.

"Москва вкотре довела, що цинізм є основним принципом державної політики РФ. Адже саме грубі неодноразові порушення РФ цього Договору і призвели до його розпаду", - йдеться у коментарі українського МЗС.

Нагадаємо, що Україна, як і США, засудила розробку та випробування Росією балістичної ракети РС-26 "Рубеж" на дальність близько 2200 кілометрів (це майже утричі більше, ніж відстань від Києва до Москви).

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільниця міноборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн заявила, що через відчуття взаємної загрози від можливого застосування ракет напруженість політичних взаємин у світі зростає — збільшується ймовірність ядерної війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?