Це треба зробити: МОЗ озвучило радикальну пропозицію щодо коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Це треба зробити: МОЗ озвучило радикальну пропозицію щодо коронавірусу

Це треба зробити: МОЗ озвучило радикальну пропозицію щодо коронавірусу
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров’я Ілля Ємець виступив з радикальною пропозицією - він наголосив, що в Україні потрібно негайно вводити надзвичайний стан у зв'язку з поширенням коронавірусу. За його словами, це потрібно було зробити ще раніше, аби не допустити масового зараження людей. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

"Я говорив про це ще з першого дня своєї роботи в уряді. Це треба було робити з самого початку. Якби це вдалося, то такого поширення, яке зараз геометрично розвивається, не було б", - пояснив свою позицію Ілля Ємець.

Міністр також звернув увагу громадян на те, що для ефективної боротьби з поширенням коронавірусу в Україні всі українці забов'язані зайняти свідому позицію, мінімізувати контакти з іншими, дотримуватися правил гігієни, а також виконувати поради Міністерства охорони здоров’я.

Варто зазначити, що наразі в Україні зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Згідно з даними ЦГЗ, станом на 22:30 22 березня в Україні є 73 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу медики виявили 26 нових випадків.

Окрім того, в МОЗ вирішили нагадати українцям, що експрес-тести будуть використовуватися лікарями закладів охорони здоров'я для "санітарного сортування", тобто медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус. За словами представників МОЗ, це потрібно, аби вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі.

Раніше ONLINE.UA публікував  список телефонів, куди потрібно дзвонити при появі симптомів коронавіруса. У ньому є телефони гарячої лінії МОЗ, а також номери обласних центрів по боротьбі з коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?