Це вам не князівство: Аваков жорстко відреагував на гучний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Це вам не князівство: Аваков жорстко відреагував на гучний скандал

Це вам не князівство: Аваков жорстко відреагував на гучний скандал
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков оперативно відреагував на резонансний скандал, який розгорівся в Івано-Франківську після заяви мера міста Руслана Марцінківа. Як відомо, останній 21 квітня публічно висловив обурення, що роми досі в Івано-Франківську, хоча він давав доручення правоохоронцям вивезти їх з міста. Арсен Аваков назвав позицію міського голови неприпустимою, а також наголосив, що проти Марцінківа зразу ж порушили кримінальну справу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Twitter очільника МВС.

"За фактом заклику до примусового переміщення людей в Івано-Франківську Нацполіцією розпочато кримінальне провадження за ст. 161 ККУ. Позиція міського голови є неприпустимою! Національна поліція – не каральна машина, пане Голово, Україна – не "совок", Франківськ – не князівство!", - зазначається в повідомленні Авакова.

Варто звернути увагу на те, що заяви та дії Марцінківа стурбували навіть представників США в Україні. Посольство Штатів виступило з окремою заявою.

"Ми глибоко стурбовані повідомленнями про дискримінацію та утиски ромів з боку міського голови Івано-Франківська. Ми закликаємо українських посадовців виступити проти нетерпимості та забезпечити захист прав людини", - наголошують в посольстві США.

Наразі відомо, що за фактом висловлювання міського голови поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 161 Кримінального кодексу (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український лідер Володимир Зеленський та глава МВС Арсен Аваков всерйоз займуться мерами, які продовжують ризикувати життям та здоров’ям українців під час пандемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?