"Це вам не належить": Литва жорстко розкритикувала Кремль
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це вам не належить": Литва жорстко розкритикувала Кремль

"Це вам не належить": Литва жорстко розкритикувала Кремль
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявячюс заявив, що Євросоюз закликає Кремль звільнити українських моряків і кораблі, які були незаконно захоплені у листопаді 2018 року поблизу Керченської протоки. Про це він повідомив у Брюсселі на засіданні Ради ЄС у закордонних справах, передає ONLINE.UA.

Політик вкотре підкреслив, що дії Росії та її агресія проти України є неприпустимою.

"Кремль не може нехтувати правилами мореплавства і повинен забезпечити безперешкодний прохід через Керченську протоку для суден, що йдуть в українські порти Азовського моря. Зовсім неприпустимо, що Росія все ще утримує українських моряків і кораблі після військового нападу на український флот у Чорному морі. ЄС закликає їх негайно звільнити. Азовське море не належить Росії, повинна бути надана свобода навігації", – написав Лінкявічюс.

Варто зазначити, що Україну в боротьбі проти Росії підтримують й інші члени ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії Брайан Фіцпатрік закликав американського лідера Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна. Окрім того, він наголосив, що США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Чорному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?