Це варто побачити: Індія запустила другу місію на Місяць
Категорія
Технології
Дата публікації

Це варто побачити: Індія запустила другу місію на Місяць

Це варто побачити: Індія запустила другу місію на Місяць
Джерело:  online.ua

Індійська організація космічних досліджень і розробок (ISRO) запустила з острова Шрихарикоти міжпланетну станцію Chandrayaan-2 на Місяць, передає ONLINE.UA з посиланням на  Twitter організації.

“(Ракету - ред.) GSLVMkIII-M1 запустили з Шрихарикоти разом із Chandrayaan-2”, - сказано в повідомленні ISRO.

Варто зазначити, що запуск Chandrayaan-2 у понеділок, 15 липня, був зупинений за 56 хвилин до старту, коли фахівці виявили технічні неполадки.

Як відомо, перша індійська місячна місія Chandrayaan-1 відбулась у 2008 році. Тоді приземлення на поверхні Місяця не сталося, проте було проведено перший та найбільш детальний пошук води на супутнику Землі.

"Chandrayaan-2 буде вже другою індійською місячною місією. Її вартість становить 150 мільйонів доларів, а мета – приземлитися на південному полюсі Місяця (вперше в історії). У разі успіху Індія стане четвертою країною, що змогла здійснити посадку на Місяці – після США, СРСР та КНР", - пише "ВВС".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у США помер відомий астронавт-дослідник Джон Янг, який двічі літав на Місяць і командував першим польотом космічного шаттла. Причиною смерті Янга стала пневмонія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?