Це варто побачити: у Києві відкрили першу smart-вулицю
Категорія
Технології
Дата публікації

Це варто побачити: у Києві відкрили першу smart-вулицю

Це варто побачити: у Києві відкрили першу smart-вулицю
Джерело:  itc.ua

У Києві з'явилася перша smart-вулицю - нею стала вулиця Салютна. Вона отримала чимало "розумних" переваг, а саме: безкоштовний Wi-Fi, зарядні станції для електромобілів, розумне освітлення та систему моніторингу повітря.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  itc.ua.

Зазначається, що вулиці буде чим дивувати жителів та гостей столиці. Так, розумне освітлення може змінювати інтенсивність освітлення залежно від часу доби та наявності людей чи транспорту. Організатори стверджують, що система дає змогу економити від 40% до 80% електроенергії.

"Окрім того, на вулиці розміщені лавочки, що обладнані зарядними пристроями та USB-портами, що живляться від сонячних панелей, кнопка екстреного виклику поліції та дві станції для підзарядки електромобілів", - йдеться в повідомленні.

Ще однією родзинкою Салютної стала стаціонарна станція моніторингу якості повітря. Датчик аналізує повітря за 8 різними показниками: формальдегід (CH₂O), діоксид азоту (NO₂), чадний газ (CO), кисень (O₂), вуглекислий газ (CO₂), температура, вологість і атмосферний тиск. Зібрані дані можна подивитися онлайн.

Окрім того, тут можна буде орендувати велосипеди. Також є сухий фонтан, який буде підсвічуватись різними кольорами.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Організація об’єднаних націй представила проект міста на воді, що отримав назву — Oceanix City.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?