"Це вдарить по Україні": політолог розповів про наслідки зустрічі Трампа та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це вдарить по Україні": політолог розповів про наслідки зустрічі Трампа та Путіна

"Це вдарить по Україні": політолог розповів про наслідки зустрічі Трампа та Путіна
Джерело:  online.ua

Нещодавно американський лідер Дональд Трамп підтвердив, що планує провести зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним і китайським лідером Сі Цзіньпіном під час саміту "Великої двадцятки" (G-20) в Осаці. Політичний оглядач Пол Шинкман вважає, що своєю заявою Трамп продемонстрував, що він відмовляється від "принципового інструменту" тиску Вашингтона на Москву, розбиваючи таким чином надії "ключових союзників".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на US News.

"Раніше українські офіційні особи сподівались, що жорстка позиція Трампа щодо формальних зустрічей з російським лідером підкреслює його підтримку України і слугуватиме як стримування нової російської агресії", - пише автор.

Шинкман нагадав, що Порошенко раніше "особливо підкреслював" важливість підтримки Трампом вимог про звільнення українських моряків. Утім, новий президент України Володимир Зеленський зайняв "більш стриману" позицію. Зеленський заявив, що Москва "подасть сигнал" про свою "реальну готовність зупинити конфлікт з Україною".

"Рішення про зустріч з Путіним було прийнято незабаром після того, як Трамп повідомив "про вивід російських військовослужбовців з Венесуели, куди Москва у березні цього року направила військових радників і тонни вантажів для підтримки режиму свого союзника Ніколаса Мадуро", який опинився у складному становищі. Однак Росія не підтвердила подібні заяви. А сам Дональд Трамп відмовився відповідати на питання журналістів про виниклі "розбіжності", - сказано в статті.

Президента США також запитали, чи будуть присутні співробітники адміністрації на його запланованій зустрічі з Путіним. Попередня розмова двох лідерів пройшла без помічників і без протокольного запису, що є досить "незвичним" для переговорів такого рівня, повідомляється у статті.

"Вірогідно, вони будуть присутні через недовіру, яку всі ви проявляєте", - відповів Трамп.

На думку політичного експерта, майбутня зустріч Трампа та Путіна вдарить по Україні, оскільки вкотре продемонструє позитивне ставлення президента США до путінського режиму.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що американський глава Дональд Трамп жорстко засудив президента Росії Володимира Путіна за дії в Керченській протоці і його подальші плани по Україні. Він заявив, що не може дозволити і допустити "певні речі", які Росія планує зробити проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?