Це велика загроза: у Польщі нарікають на зменшення заробітчан з України
Категорія
Світ
Дата публікації

Це велика загроза: у Польщі нарікають на зменшення заробітчан з України

Це велика загроза: у Польщі нарікають на зменшення заробітчан з України
Джерело:  online.ua

Українці все частіше їдуть на роботу в країни ЄС, відповідно кількість українських заробітчан у Польщі суттєво зменшилася. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Rzeczpospolita.

Зазначається, що зараз на ринку праці Польщі збільшується попит на трудових мігрантів з України, оскільки все більше українців їдуть працювати у Словаччину та Чехію.

Окрім того, влада країни стурбована можливістю Німеччини ширше відкрити свій ринок праці для громадян з країн, які не входять до складу ЄС, зокрема з України. За підрахунками аналітиків, у такому випадку з країни може виїхати понад 50% українських заробітчан.

"Це велика загроза для польської економіки. Через 2-3 місяці нестача кадрів може зрости з 165 тисяч до 0,5 мільйона людей", - пояснив президент компанії Personnel Service, яка займається працевлаштуванням українців.

За його словами, сусідні з Польщею східноєвропейські країни, такі як Словаччина чи Чехія, вже зараз пропонують українцям кращі умови працевлаштування, таким чином переманюючи їх працювати в себе.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Польщі запускають унікальний проект EdWork, який допоможе студентам з України, Білорусі, Молдови та Росії знайти легальну роботу у країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?