Це великі витрати - Кабмін озвучив нове попередження усім українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Це великі витрати - Кабмін озвучив нове попередження усім українцям

Це великі витрати - Кабмін озвучив нове попередження усім українцям
Джерело:  online.ua

Очільник Мінінфраструктури Владислав Криклій заявив, що зараз він та його команда активно розмірковують над тим, як забезпечити безпеку в українських потягах. За його словами, наразі розглядають варіант наявності охоронця чи поліцейського у нічних потягах. Проте, як стверджує сам міністр, варіант забезпечити у кожен потяг по охоронцю не тільки сильно вдарить по бюджету, а й суттєво вплине на вартість квитка. Окрім того, Криклій звернув увагу на те, що забезпечувати охорону у поїздах будуть або представники поліції охорони, або воєнізована охорона "Укрзалізниці" (ВОХР), зараз з цими структурами обговорюють вартість надання послуг. Про це глава відомства повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Але йдеться тільки про нічні потяги, бо це настільки дорого, що або на вартість квитка вплине, що не хотілося б точно робити, або це треба платити з бюджету, але це великі витрати, і я не думаю, що раціонально їх закладати", - наголосив очільник Мінінфраструктури.

Варто звернути увагу на те, що відомча воєнізована охорона - це спеціалізована структура, що призначена для охорони підприємств, установ, організацій, які розташовані на території України, і розміщеного в них майна. Також охороняє вантажні потяги.

Що важливо розуміти, нещодавно Владислав Криклій озвучив пропозицію забезпечити провідників засобами захисту. Йдеться про те, щоб у кожного провідника із собою був газовий балончик або навіть шокер.

Варто нагадати, що тема безпеки у потягах почала активно обговорюватися, після скандальної події, яка

трапилася в ніч на 1 серпня у поїзді, що прямував з Маріуполя до Києва. Йдеться про те, що в купе, в якому спали журналістка Анастасія Лугова з дитиною пробрався нетверезий чоловік – Віталій Рудзько. Він кілька разів вдарив жінку по голові. Від криків жінки прокинувся її син, нападник хотів вдарити і його, але Лугова просила цього не робити та запропонувала нападнику перейти в інше купе. Згодом жінці вдалося вирватися від зловмисника, вона просила про допомогу та стукала у різні купе, втім, на неї не реагували. Захистити постраждалу змогла тільки провідниця іншого вагону, тоді ж про інцидент повідомили начальника поїзда, який наказав охороняти Рудзька до прибуття у столицю. У столиці зловмисника затримали правоохоронці. Того ж дня йому обрали запобіжний захід – два місяці утримання під вартою без права внесення застави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ знешкодила банду, яка тероризувала Київ вибухами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?