Це відбувається біля кордонів України: генсек НАТО екстрено попередив про загрозу
Категорія
Політика
Дата публікації

Це відбувається біля кордонів України: генсек НАТО екстрено попередив про загрозу

Це відбувається біля кордонів України: генсек НАТО екстрено попередив про загрозу
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг озвучив українцям нове важливе попередження - він наголосив, що РФ і надалі нарощує військову присутність у Криму та Чорному морі. За його словами, незважаючи на пандемію і карантин в усьому світі, агресор зміцнює свої позиції поблизу кордонів з Україною і українцям потрібно про це пам'ятати та уважно слідкувати за розвитком ситуації та діями Росії. Про екстрене застереження Єнса Столтенберга інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт НАТО.

"Ми бачимо суттєве воєнне нарощення, яке відбувається у Криму, і ми також бачимо їхню військово-морську присутність у Чорному морі. Тож це є одним з елементів проблем у галузі безпеки, з якими ми стикаємося", - наголосив очільник Альянсу.

Також він звернув увагу міжнародної спільноти на те, що саме російська влада постійно підтримує бойовиків на Сході, і через це порушується режим тиші. За словами Столтенберга, не можна забувати про постійну загрозу безпеки, яка висить на кордоні країн НАТО у вигляді військ РФ. Дана тема стала провідною під час онлайн-зустрічі міністрів оборони країн-членів блоку.

"Ми повинні розуміти, що коронавірусна криза впливає на усіх нас, але вона не усуває виклики у галузі безпеки, з якими ми стикалися до кризи, і саме з цього приводу міністри зустрінуться завтра. Вони також розглянуть, як підтримувати наші воєнні позиції, і нашу політику стримування і оборони у розпал коронавірусної кризи", – підсумував очільник НАТО.

Варто зазначити, що нещодавно Столтенберг висунув президенту РФ Володимиру Путіну та російській владі безкомпромісну вимогу. Він заявив, що Росія повинна негайно припинити війну на Донбасі, а також відмовитися від фінансової підтримки бойовиків на Сході України.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс дуже зворушений допомогою України, яка надає свої транспортні літаки для перевезення медичних вантажів, призначених для боротьби з пандемією коронавірусу. Окрім того, він повідомив українцям чудову новину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?