Це вирішальний вибір: іноземні аналітики дали Зеленському слушну пораду
Категорія
Політика
Дата публікації

Це вирішальний вибір: іноземні аналітики дали Зеленському слушну пораду

Це вирішальний вибір: іноземні аналітики дали Зеленському слушну пораду
Джерело:  online.ua

Аналітики Financial Times в матеріалі "Новий президент України стоїть перед визначальним вибором" вважають, щоб стати модернізуючим реформатором, Володимир Зеленський має дистанціюватися від олігархів, передає ONLINE.UA.

На думку іноземних журналістів, протягом останніх двох тижнів в Україні почали відбуватися тривожні події, адже скандальний бізнесмен Ігор Коломойський, якого підозрюють у тому, що допоміг привести Зеленського до влади, після близько двох років у вигнанні ефектно повернувся до української столиці.

"Потім прем'єр-міністр повідомив, що Київ готовий до мирової угоди у справі Приватбанку, який знаходився у власності Коломойського, поки не був націоналізований 2016 року з передбачуваною дірою в 5,5 млрд доларів на рахунках. Київ намагається повернути мільярди за допомогою кримінальних звинувачень проти олігарха. Останній стверджує, що ця справа була сфабрикована попереднім урядом, щоб захопити його цінний актив. Однак операція з повернення банку або зняття претензій до пана Коломойського не лише ставить під загрозу майбутнє фінансування від МВФ та інших західних партнерів", - пишуть аналітики.

Вони звертають увагу на те, що прихильники Заходу, які прагнуть побачити, як Україна відмовиться від своєї клептократичної моделі, значною мірою надали пану Зеленському перевагу.

"Президент стоїть перед визначальним вибором. Багато українців вважають, що його попередник, мільярдер Петро Порошенко, не зміг скинути з себе мантію олігарха і стати справжнім державним реформатором, державним діячем. Пан Зеленський повинен вирішити, чи хоче він бути "слугою народу" (відповідно до назви серіалу, який вивів його в президенти, і його партії) або слугою олігархів", - радять журналісти.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше видання Financial Times з посиланням саме на Гончарука стверджувало, що перемовини з олігархом ведуться задля пошуку компромісу у питанні банку. Подібні відносини можуть стати початком охолодження стосунків із західними державами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?