Це вперше в історії: в NASA зважилися на несподіване рішення
Категорія
Технології
Дата публікації

Це вперше в історії: в NASA зважилися на несподіване рішення

Це вперше в історії: в NASA зважилися на несподіване рішення
Джерело:  online.ua

В космічному агентстві NASA продовжують дивувати заявами про майбутню місію з польоту у космос. Нещодавно стало відомо, що у 2024 році агентство хоче висадити на Місяць двох астронавтів. Цікаво, що астронавти будуть обох статей – чоловік і жінка, передає ONLINE.UA з посиланням на The Verge.

Варто зазначити, що це вперше в історії на Місяць може ступити нога жінки.

Місія отримала назву"Артеміда" саме через гендерну рівність (богиня Артеміда була сестрою Аполлона та покровителькою Місяця). Як пояснили в Агентстві, з 1961 по 1975 роки на Місяці висаджувалися тільки чоловіки. Тож зараз ситуацію потрібно змінювати.

"Це дуже символічно: через 50 років після "Аполлона" програма "Артеміда" висадить на Місяць наступний екіпаж з жінкою на борту. У мене є 11-річна дочка, і я хочу, щоб вона могла наслідувати жінок, які підкорюють Місяць", – заявив директор NASA Джим Брідженштейн.

Уже зараз в Агентстві конструюють ракету та капсулу для екіпажу. Окрім того, вказано, що потрібно залучити апаратні засоби для дослідження Місяця й техніка для виживання людей у космосі. Для цього NASA хоче залучити державні кошти.

NASA - агентство уряду США, засноване 1958 року для досліджень у галузі аеронавтики й космічних польотів. Штаб-квартира  NASA  розташована у Вашингтоні; основний майданчик — на мисі Канаверал у Космічному центрі Кеннеді у Флориді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що NASA вперше оприлюднило світлини планетоїда 2014 MU69 (також Ultima Thule), який знаходиться в поясі Койпера на околицях Сонячної системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?