"Це вперше в історії": влада Польщі озвучила прогноз щодо майбутнього України
Категорія
Світ
Дата публікації

"Це вперше в історії": влада Польщі озвучила прогноз щодо майбутнього України

"Це вперше в історії": влада Польщі озвучила прогноз щодо майбутнього України
Джерело:  online.ua

Заступник глави МЗС Польщі Мартін Пшидач переконує, що наразі немає загрози для курсу України на зближення з ЄС, тому що його визначає позиція суспільства. Він буде збережений незалежно від того, хто стане новим президентом України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на PAP.

Він ще раз зауважив, що гарантом прозахідного курсу України є позиція українського суспільства, а українці неодноразово висловлювали її і під час передвиборчих кампаній, і Революції Гідності.

"Мені здається, що хай хто керуватиме Україною, курс на євроатлантичну інтеграцію буде збережений", – вважає він.

Окрім того, він підкреслив що чи не вперше в новітній історії України «обидва кандидати у другому турі президентських виборів декларують прозахідну орієнтацію».

Варто зазначити, Пшидача на посаду заступника міністра призначили місяць тому. Він заявив, що одним з пріоритетів у його роботі буде підтримка проєвропейського і реформаторського курсу України.

За словами політика, Польща очікуватиме від України вирішення проблем в історичній площині. Зокрема, Варшава очікує від Києва зняття заборони на проведення польською стороною ексгумаційних робіт в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прирівняв купівлю російського газу до купівлі зброї у президента РФ Владіміра Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?