Це все я зробив - Трамп шокував світ новою гучною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Це все я зробив - Трамп шокував світ новою гучною заявою

Це все я зробив - Трамп шокував світ новою гучною заявою
Джерело:  online.ua

Нещодавно офіційно стало відомо, що у Великій Британії припинять використовувати обладнання Huawei в мережі 5G. Однак вже 15 липня міжнародну спільноту шокувала нова неочікувана новина, оскільки очільник Білого дому Дональд Трамп публічно зізнався, що саме він відповідальний за рішення прем'єр-міністра Бориса Джонсона щодо Huawei. Як відомо, Джонсон 14 липня наказав повністю очистити британську мережу 5G від Huawei до кінця 2027 року. Неважко здогадатися, що це рішення може зіпсувати відносинам з Китаєм, адже це найбільший у світі виробник телекомунікаційного обладнання, який часто критикується на Заході, інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Варто зазначити, що США давно підштовхували Британії до цього кроку і все ще закликають інші європейські країни приєднатися до блокування китайської компанії.

"Ми переконали багато країн – я це зробив сам здебільшого – не використовувати Huawei, тому що ми думаємо, що це великий ризик для безпеки, дуже великий ризик для безпеки", - наголосив очільник Білого дому.

За словами Дональда Трампа, він переконує не лише країни відмовитися від Huawei, але й у переговорах з багатьма країнами, які не користуються, зазначає, що вони не можуть почати використовувати Huawei, якщо хочуть співпрацювати з США.

У Китаї розкритикували заяву Трампа та поскаржилися, що рішення Джонсона стосується геополітики, а не безпеки.

"Це ще раз демонструє, що відповідні заборони щодо Huawei абсолютно не пов'язані з національною безпекою, швидше це маніпуляція з високою політизацією", - підкреслила речниця міністерства закордонних справ Хуа Чунінінг.

Чунінінг додала, що таким рішенням Лондон нашкодив лише собі. Щодо Huawei, то "світ великий, а Британія – відносно невелике місце", тож компанія знайде попит де-інде.

Сама Британія зізнається, що без обладнання Huawei знадобиться більше часу, щоб швидше розгорнути 5G мобільні мережі. Китай заявив, що інвестиції у Британію постраждають.

"Зараз я б навіть сказав, що це не тільки розчаровує – це огидно",– сказав Лю Сяомінг, посол Китаю в Лондоні.

Як повідомляв ONLINE.UA, компанія Samsung приголомшила світ новим сміливим прогнозом — там офіційно заявили, що появу зв’язку шостого покоління можна очікувати вже в 2030 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?