Це вже четвертий випадок в світі - вчені попередили про нову загрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

Це вже четвертий випадок в світі - вчені попередили про нову загрозу

Це вже четвертий випадок в світі - вчені попередили про нову загрозу
Джерело:  online.ua

У світі підтвердили вже четвертий випадок повторного зараження коронавірусом. На цей раз випадок повторного зараження COVID-19 виявили у 25-річного жителя США, що проживає в місті Ріно штату Невада. В офіційній заяві невадськихвчених йдеться, що у молодої людини в перший раз діагностували коронавірусну інфекцію 18 квітня. Він успішно пройшов лікування, після якого зникли всі симптоми коронавіруса. Повторні тести на COVID-19 від 9 і 25 травня показали негативний результат, але через три дні після останнього тесту пацієнт знову захворів - 28 травня у нього знову підтвердили коронавірус, причому секвенування генома вірусу показало, що друге зараження відрізняється від першого, в зв'язку з чим у американця розвинулася більш важка хвороба. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані клінічних досліджень, опублікованих вченими з Невади в SSRN.

Поки вірусологи не можуть дати відповідь, чому вдруге коронавірусна хвороба протікає важче. Вони допускають, що для цього існують якісь біологічні причини, пов'язані зі зниженням імунітету під час первинного інфікування. Але поки вони не можуть з упевненістю говорити про це, тому що дослідження тривають.

Марк Пандори, директор Лабораторії громадської охорони здоров'я штату Невада і один з авторів звіту, підкреслив, що повторне зараження коронавірусом зустрічається рідко. Тим не менш, він закликав до обережності, підкресливши, що люди, які перехворіли коронавірусом, не можуть вважатися невразливими для інфекції.

"Наявні на даний момент дані говорять про те, що якщо ви заразилися і одужали, значить, ви захищені протягом деякого періоду часу. Ми не знаємо, як довго, але ми збираємося знайти окремі випадки людей і зрозуміти, хто знаходиться в зоні ризику" , - підкреслили вчені.

Важливо відзначити, що випадок повторного зараження коронавірусом в США став четвертим в світі. Перший випадок зареєстрували вчені з Гонконгу, ще два підтвердили в Нідерландах і Бельгії. Медики підтвердили, що мова йде не про наслідки COVID-19, а саме про повторне зараження. Тому вони вважають, що не варто розраховувати на те, що імунітет до коронавірусу може працювати все життя.

Як відомо, станом на 29 серпня в світі захворіли коронавірусом вже майже 24,9 млн осіб, з яких понад 283 тисяч нових випадків зафіксували за останню добу. Більше кількість хворих зростає в США, Бразилії та Індії. У Росії, яка знаходиться на четвертому місці в світі по захворюваності COVID-19, на сьогоднішній день кількість хворих перевищує 980 тисяч. Україна у світовій статистиці по захворюваності на коронавірус знаходиться вже на 26-му місці, серед країн Європи - на 17 місці. На сьогоднішній день в нашій країні COVID-19 підтвердили майже у 117 тисяч людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені знайшли причину повторного зараження коронавірусом. Вона криється в ослабленою імунною системою, яка при першому зараженні не виробляє головні захисні В-клітини - довгоживучі антитіла, що володіють тривалої імунної пам'яттю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?