Це вже серйозно - Ангела Меркель виступила з екстреним попередженням
Категорія
Світ
Дата публікації

Це вже серйозно - Ангела Меркель виступила з екстреним попередженням

Це вже серйозно - Ангела Меркель виступила з екстреним попередженням
Джерело:  online.ua

28 серпня лідерка ФРН Ангела Меркель озвучила нове важливе попередження міжнародній спільноті - вона заявила про те, що пандемія коронавірусу може сильніше, ніж зараз, вплинути на повсякденне життя громадян восени і взимку. На переконання канцлерки, влітку епідеміологічна ситуація покращилась завдяки тому, що люди частіше перебували на свіжому повітрі, однак тепер більшості країн слід приготуватися до серйозної боротьби з хворобою, яка може виявитися довготривалою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  німецьке видання Bild, а також велику пресконференцію впливової політикині.

"Слід очікувати, що в наступні кілька місяців деякі речі будуть ще складнішими, ніж зараз, улітку... У наступні кілька місяців тепер буде важливо зберегти низьку кількість інфекцій, коли ми знову будемо в приміщеннях - на робочих місцях, в школах і вдома. Нам доведеться жити з цим вірусом довше, і тому моє базове ставлення - це пильність та увага. Особливо зараз, коли за останні кілька тижнів кількість заражень значно зросла. Все залишається: це вже серйозно, все ще серйозно - і продовжуйте ставитися до цього серйозно", - наголосила Ангела Меркель.

На переконання канцлерки, ситуація не буде "такою, як раніше", поки "у нас не буде вакцини і ліків".

Варто звернути увагу на те, що нещодавно Федеральний уряд Німеччини та глави урядів 16 федеральних земель ухвалили декілька рішень, спрямованих на боротьбу з поширенням коронавірусу. Зазначається, що після тривалих перемовин Ангели Меркель з прем’єр-міністрами земель було погоджено заходи, які були б однаковими на території всієї країни. Відтепер у всій Німеччині, за винятком однієї землі, за відсутність маски для обличчя у тих місцях, де їхнє носіння обов'язкове, штрафуватимуть на 50 євро.

"Коронавірус цілковито повернувся до Німеччини. Немає сенсу знову запрошувати глядачів на футбольні матчі у вересні", - наголосив після переговорів з Меркель прем'єрміністр Баварії Маркус Зедер.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в МОЗ розповіли, де в Україні оголосили червоний рівень небезпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?