Це вже серйозно - Путін розлютився на Меркель та завдав удару у відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Це вже серйозно - Путін розлютився на Меркель та завдав удару у відповідь

Це вже серйозно - Путін розлютився на Меркель та завдав удару у відповідь
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна та Міністерство закордонних справ РФ негайно викликали німецького посла в РФ через заяви канцлерки ФРН Ангели Меркель щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Про це офіційно 8 вересня повідомила речниця МЗС РФ Марія Захарова. Скандальна дипломатка наголосила, що посла викликають через те, що Берлін постійно озвучує припущення про причетність Кремля до отруєння Навального, однак РФ з міркувань таємності інформації не надають результатів лабораторних досліджень Бундесверу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт російського відомства.

"Про яку таємність може бути мова, якщо, за інформацією зі ЗМІ, наростає обмін інформацією між клінікою "Шаріте", лабораторією Бундесверу, британською лабораторією Портон-Даун, болгарськими установами, і все це потрапляє у доступ таких зливних ресурсів, як Bellingcat. Одночасно глава МЗС ФРН Маас в інтерв’ю німецьким ЗМІ, відповідаючи на запитання про причетність російської влади, стверджує, що цьому "є багато доказів. Це надто серйозно, щоб дозволяти офіційним особам Німеччини тримати все при собі. Ми очікуємо від Берліну надання усіх наявних даних - як результатів лабораторних досліджень Бундесверу, так і якихось "свідчень", які має МЗС", - заявила Марія Захарова.

Варто також звернути увагу на те, що нещодавно Федеральна асоціація лікарів Німеччини (BÄK) рознесла вщент пропозицію офіційної Москви про створення спільної групи для проведення медичної експертизи щодо отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Як уже згадувалося раніше, 2 вересня влада ФРН повідомила, що Навального отруїли "Новічком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Команда Путіна після цього натякнула, що Навального отруїли вже в Німеччині, а в МЗС РФ заявили, що в розробці нервово-паралітичних речовин групи "Новічок" брали участь спеціалісти західних країн і структур НАТО. 7 вересня німецька клініка Шаріте, де на лікуванні перебуває Олексія Навальний, повідомила, що політика вивели з коми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дональд Трамп готує новий неприємний сюрприз для Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?