Це як Крим: Росія виступила за розділення Косово
Категорія
Політика
Дата публікації

Це як Крим: Росія виступила за розділення Косово

Це як Крим: Росія виступила за розділення Косово
Джерело:  online.ua

Посол Росії в Сербії Александр Чепурін заявив, що ситуація з Косово є такою ж самою, як і з анексією українського Криму, тож косовські території повинні перейти Сербії, передає ONLINE.UA з посиланням на РТС.

Дипломат стверджує, що Косово існує саме по собі, відокремлене від Сербії квазікордоном.

 "По-перше, ми не визнаємо державу Косово і суворо дотримуємося резолюції № 1244 (резолюція Ради Безпеки ООН від 10 червня 1999 року, відповідно до якої Косово є частиною Сербії. - Ред.). Тільки Белград і Приштина домовляються про статус і ступінь автономії краю. По-друге, це рішення необхідно приймати без нахабного тиску Заходу на Белград і третє - ми будемо готові допомогти в пошуку компромісу та сталого рішення", - заявив Чепурін.

За словами російського дипломата, роль Росії є у можливій допомозі на прохання сербської сторони. Чепурін зазначив, що Росія вітає військовий нейтралітет Сербії, її відмову вступити до НАТО, а також жорстку відмову від антиросійських санкцій.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше п резидент Сербії Александар Вучич провів переговори з лідером Косова Хашимом Тачі в Брюсселі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?