Це - за мій язик: Москаль розповів про інцидент з Кабміном Гройсмана
Категорія
Політика
Дата публікації

Це - за мій язик: Москаль розповів про інцидент з Кабміном Гройсмана

Це - за мій язик: Москаль розповів про інцидент з Кабміном Гройсмана
Джерело:  online.ua

Під час візиту прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в Угорщину губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль не був включений до складу делегації, що здивувало угорську сторону.
Про це Москаль розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
За його словами, в Закарпатській області хочуть, щоб ставлення до децентралізації з місць йшло до Києва, додавши, що "в якомусь реверсному порядку воно працює".
Він зазначив, що в Кабміні його не дуже шанують.
"О... В крайньому випадку, не дуже, як сказати, я там користуюся авторитетом", - сказав Москаль.
Він розповів, в чому проявляється таке ставлення уряду.
"Якщо знаєте, недавно їздив прем'єр-міністр України в Угорщину. Угорці компактно проживають тільки на Закарпатті. Їх немає в Києві, немає у Львівській області, ще десь. Тому прем'єр за свою кар'єру там може побувати раз, а я там буваю постійно. І немає дня, щоб хтось із угорських чиновників не був тут, у нас. І ось вони всі мене запитують: пан Москаль, а чого вас не було в цій делегації? Навіть вище керівництво Угорщини цікавилося. А я і говорю: ну, звідки я знаю, чому?", - згадує недавній інцидент Москаль.
Читайте також: Росія може розхитати тільки дві області на заході України - Москаль
Голова Закарпатської ОДА зазначив, що угорці були здивовані не побачивши його в складі делегації.
"Вони не розуміють, чому мене не запросили. Особливо, враховуючи, що проблеми, які обговорювалися під час цього візиту, на 90% стосувалися Закарпаття. І все одно це ми будемо робити. І все одно після тієї поїздки Гройсмана ми збиралися вже десятий раз, виробляли план, як те, про що було домовлено, реалізувати, і тому подібне. І я розумію, що це - за мій язик. А угорці не могли цього зрозуміти. Ось навіть недавно, 16 січня, був тут у мене один чиновник. говорив: ну, як так? Це активно обговорюється і в угорській пресі, і в урядових колах. Це що - якесь недобре ставлення українського уряду до Угорщини, чи що?", - каже політик.
"Таку помилку допустили. Я туди, в ту делегацію, не просився. Але той, хто складав програму, повинен був, мабуть, забути трошки про якісь особисті образи і подумати: а що з того вийде?", - додав він.
Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Геннадій Москаль: сепаратизму на Закарпатті немає, була пара ідіотів, але вже притихли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?