Це загроза - Польща та Німеччина розсварилися через Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Це загроза - Польща та Німеччина розсварилися через Україну

Це загроза - Польща та Німеччина розсварилися через Україну
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені досі тривають дискусії щодо скандального російського газопроводу. Цього разу цю тему бурхливо обговорювали очільники МЗС ФРН та Польщі Хайко Маас і Яцек Чапутович. Наголошується, що впливові дипломати не змогли узгодити єдину позицію щодо проекту Північний потік-2 на зустрічі у Варшаві, оскільки польська сторона активно захищала інтереси офіційного Києва та Європи, а Німеччина продовжувала свою традиційну риторику. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Північний потік-2 - це проект, який Польща з самого початку критикувала, так як він не забезпечує енергетичну безпеку і ставить у залежність від поставок одного постачальника, яким є Газпром", - наголосив польський дипломат.

Чапутович вкотре звернув увагу на те, що газопровід - це загроза для країн Центральної та Східної Європи, а також для України.

 "Ми маємо прагнути до диверсифікації і того, щоб цей проект не був реалізований", - підкреслив представник Польщі.

Окрім того, він зазначив, що польська влада реалізує свій проект енергетичної безпеки, зокрема, будує газопровід "Балтік пайп", розширює термінали СПГ і підписує довгострокові контракти зі США.

"Скоро будемо повністю незалежні від поставок газу з Росії", - зазначив міністр.

Після цього Маас заявив, що думка Польщі в цьому питанні для Німеччини "не є новою".

"Санкції, які зараз обговорюються, на наш погляд, носять екстериторіальний характер, ми їх відкидаємо", - сказав міністр, коментуючи наміри США ввести нові санкції проти Північного потоку-2.

Що важливо розуміти, 4 червня в Сенаті США з'явився законопроект про розширення санкцій проти Північного потоку-2. Очікується, що санкції торкнуться компанії, які страхують російські судна, задіяні в завершенні проекту, і надають їм портові послуги.

Як повідомляв ONLINE.UA, німецька влада не приховує той красномовний факт, що насправді боїться впливу санкцій американського лідера Дональда Трампа проти російського Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?