Це загроза: російські ветерани закликають Путіна схаменутися
Категорія
Політика
Дата публікації

Це загроза: російські ветерани закликають Путіна схаменутися

Це загроза: російські ветерани закликають Путіна схаменутися
Джерело:  online.ua

Нещодавно стало відомо, що російська влада вже активно розглядає ймовірність проведення параду Перемоги восени, оскільки у такому випадку всі заходи будуть точно відбуватися з глядачами. Однак Кремль, ігноруючи аномальний ріст кількості хворих коронавірусом в країні, все одно не відкидає варіант проведення параду "без трибун" 9 травня. Ці "вагання" команди президента РФ Володимира Путін дивують вже не тільки міжнародну спільноту та простих росіян, а й російські ветеранські організації. Останні уже встигли направити Путіну звернення із закликом перенести парад Перемоги у Москві з 9 травня на пізнішу дату у зв'язку з пандемією коронавірусу. Ветерани наголошують, що святкування в такий небезпечний період - загроза для багатьох людей. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Від імені всієї ветеранської спільноти просимо вас прийняти складне, але, як ми вважаємо, справедливе рішення про проведення військового параду в іншу дату, коли відповідно до епідеміологічної ситуації парад стане не загрозою, а воістину торжеством миру і безпеки для всіх його учасників", - сказано в офіційному зверненні ветеранів.

Варто звернути увагу на те, що під документ вже поставили свої підписи президент Російської асоціації героїв Володимир Шаманов, голова Всеросійської громадської організації ветеранів (пенсіонерів) війни, праці, збройних сил і правоохоронних органів Володимир Єпіфанов і керівник Загальноросійської громадської організації ветеранів Збройних сил РФ Віктор Єрмаков.

Вони звернулися до Путіна на наголосили, що ситуація з пандемією призвела до того, що гарантувати безпеку здоров'я при проведенні параду 9 травня неможливо. За словами ветеранів, рішення про перенесення параду "буде проявом поваги до ветеранів... до всіх громадян, які відзначають День Перемоги". Очільник Кремля на даний заклик поки не відреагував.

Що важливо розуміти, нещодавно президент Білорусі Олександр Лукашенко, який називає коронавірус "психозом", наголосив, що не буде скасовувати парад на 9 травня. Окрім того, він хоче відвідати парад у Москві, для чого святкування в Мінську переніс на вечір.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 14 квітня Держдума РФ ухвалила закон про зміни в списку Днів військової слави і пам’ятних дат, згідно з яким визначила нову дату закінчення Другої світової війни — 3 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?