Це злочин - ще одна країна загнала Путіна у глухий кут
Категорія
Політика
Дата публікації

Це злочин - ще одна країна загнала Путіна у глухий кут

Це злочин - ще одна країна загнала Путіна у глухий кут
Джерело:  online.ua

Найвпливовіші міжнародні гравці продовжують нагадувати команді російського президента Володимира Путіна про те, що наразі вкрай важливо оперативно провести розслідування отруєння опозиціонера Олексія Навального. Ба більше, німецькі медіа заявили про те, що у очільника Кремля уже зіпсувалися відносини з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель через цей резонансний скандал, на який офіційна Москва не поспішає реагувати. Окрім того, 27 серпня стало відомо, що Володимир Путін отримав нову порцію нищівної критики від глави Міністерства закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріана. Впливовий політик не приховує, що шокований тим, що Путін не дотримується прозорого підходу в справі про можливе отруєння опозиціонера Алексєя Навального. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на агентство Reuters.

За словами французького дипломата, міністри закордонних справ Європейського Союзу обговорять це питання на цьому тижні.

"Я не розумію, чому росіяни не грають в прозору гру, тому що це в їхніх інтересах... Це злочин. Росії необхідно взяти на себе ініціативу з проведення прозорого розслідування, і коли винні будуть знайдені - використати це як урок (для інших), бо отруєння відбувається вже не вперше", - підкреслив представник французького президента Еммануеля Макрона.

Що цікаво, команда Путіна нещодавно висловила сподівання, що отруєння Навального не зіпсує остаточно відносини Кремля з Заходом.

Згідно з останніми даними, міністри закордонних справ ЄС влаштують зустріч 28 серпня в Берліні. Ле Дріан наголосив, що справа Навального буде обговорюватися на зустрічі.

Як уже зазначалося раніше, Навальний перебуває в медичній комі в берлінській лікарні, куди його доставили літаком в суботу після того, як він втратив свідомість під час польоту в Росії. Німецька клініка "Шаріте" офіційно повідомила, що попереднє медичне обстеження вказує на отруєння політика, однак в Кремлі цей діагноз заперечують.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Володимира Путіна нова серйозна проблема на міжнародній арені через отруєння Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?