Це злочин: у Чехії заборонили виходити без маски на вулицю
Категорія
Світ
Дата публікації

Це злочин: у Чехії заборонили виходити без маски на вулицю

Це злочин: у Чехії заборонили виходити без маски на вулицю
Джерело:  online.ua

В уряді Чехії вирішили заборонити людям виходити на вулицю без медичної маски чи респіратора. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеве видання Ceska Televize.

За наявними даними, жорстке обмеження набирає чинність вже з опівночі на четвер, 19 березня.
наразі по всій Чехії введено надзвичайний стан та загальний карантин. Не працюють усі школи, виші, ресторани, магазини й бари. Виняток — магазини, які торгують товарами першої необхідності.

Мешканці мають право відвідувати роботу, лікарню, або ж ходити за покупками. Також дозволені прогулянки, однак без скупчення у великі групи.

"Ми вважаємо, що більшість наших людей усвідомлюють відповідальність, розуміють серйозність ситуації, бачать, що відбувається в Італії та Іспанії — і що вони будуть серйозно ставитися до цього і виконувати це в інтересах своїх сімей", - цитує видання прем'єр-міністра Андрея Бабіша.

Згідно з його заявою, влада не хоче встановлювати тотальний контроль чи покарання, однак "навмисне поширення вірусу - це злочин".

Також рішення уряду передбачає створення спеціальних годин для відвідування продуктових магазинів для людей старше 65 років. Вони входять до групи ризику, тож зможуть купити їжі з 10:00 до 12:00 - у цей час магазини будуть закритими для всіх, окрім літніх.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Солончак нагадав про суворі штрафи за несанкціоновану роботу ринків під час карантину. За словами посадовця, влада цілком розуміє, які втрати можуть зазнати представники цієї галузі, однак зараз весь світ дотримується таких обмежень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?