Це знищить НАТО: влада США виступила з тривожною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Це знищить НАТО: влада США виступила з тривожною заявою

Це знищить НАТО: влада США виступила з тривожною заявою
Джерело:  online.ua

Постійний представник США в Європейському союзі Гордон Сондленд заявив, що Білий дім вимагає більшої ясності щодо планів створення власної армії ЄС. Про це він повідомив на слуханнях у комітеті із закордонних справ, передає ONLINE.UA.

"Це дуже чутливе питання для нас. Ми регулярно переконуємо типового виборця в США в очевидності того, навіщо США, з урахуванням всіх своїх проблем, щорічно направляють в Європу десятки мільярдів доларів для захисту Європи від Росії та інших недружніх сил, хоча ці гроші могли б піти на внутрішні потреби США", - зазначив Сондленд.

На його думку, Євросоюз упевнений, що може самостійно впоратися з допомогою власних збройних сил, а це підриває і може знищити Альянс.

"Тому ми сподіваємося, що, раз ЄС бажає заявити про певний ступінь власної автономності та оборонних можливостях, то це буде зроблено в повній згоді з НАТО і як доповнення, а не заміни НАТО", - наголосив дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російський глава  Володимир Путін заявив, що включення України  і Грузії до складу НАТО становлять пряму загрозу Росії, тому російська влада буде пропорційно реагувати на неї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?