Це зупинить поширення пандемії в Україні - МОЗ невідкладно звернулося до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Це зупинить поширення пандемії в Україні - МОЗ невідкладно звернулося до українців

Це зупинить поширення пандемії в Україні - МОЗ невідкладно звернулося до українців
Джерело:  online.ua

16 квітня очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до українських громадян з важливим попередженням - він попросив людей залишатися на Великдень вдома, адже, за його словами, саме це допоможе зупинити поширення пандемії коронавірусу в нашій країні. Про це він розповів в ході традиційного брифінгу МОЗ, передає ONLINE.UA.

"Ще раз хочу наголосити і звернутися до українців, що для нас дуже важливе святкування Великодня саме вдома, онлайн, тому що це, на нашу думку, зупинить поширення цієї хвороби в Україні", - наголосив міністр охорони здоров'я.

Що важливо розуміти усім українцям, без введення карантину кількість тих, що заразилися коронавірусом, в Україні могла бути вчетверо вищою - цю інформацію вже підтвердив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Коли ми подивимося на наше математичне моделювання, яке було зроблене наприкінці лютого, то, станом на 12 квітня, ми мали б мати близько 17 тисяч коронавірусних хворих", - підкреслив він.

Окрім того, Віктор Ляшко зазначив, що динаміка захворюваності в нашій державі більш повільна, ніж у країнах ЄС, що розцінюється як ефект від превентивних заходів.

Варто нагадати, що в Україні станом на 16 квітня 4161 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. За минулу добу зафіксовано 29 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед дітей та 104 – серед медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 87 осіб, з них 3 дітей та 12 медичних працівників.

Раніше ONLINE.UA вирішив дізнатися, скільки ж українців насправді підтримує ініціативу Кабміну та МОЗ про продовження карантину до середини травня. Завдяки незалежному онлайн-опитуванню вдалося з’ясувати, що 45% громадян підтримують рішення влади та готові продовжувати дотримуватися карантинних обмежень та залишатися вдома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?