Цей препарат знижує смертність при COVID-19 - вчені повідомили чудову новину
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Цей препарат знижує смертність при COVID-19 - вчені повідомили чудову новину

Цей препарат знижує смертність при COVID-19 - вчені повідомили чудову новину
Джерело:  online.ua

Американські вчені звернули увагу на те, що станом на сьогодні для лікування пацієнтів з тяжкою формою COVID-19 застосовують два препарати, які показали ефективність в попередніх клінічних дослідженнях. Зазначається, що вчені порівняли їх результати з дією інгібіторів інтерлейкіну-6 і виявилося, що нова стратегія лікування ефективніше вже схвалених. Варто звернути увагу на те, що дослідження вчених з Бостонського медичного базується на даних 255 пацієнтів з важкою формою COVID-19 - умовно їх розділили на другу і третю стадії хвороби, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що пацієнтів з обох груп лікували інгібіторами інтерлейкіну-6, зокрема препаратами сарілумаб або тоцилізумаб.

"Пацієнти, які отримували інгібітори інтерлейкіну-6, мали значно вищу потребу в додатковому кисні, ніж пацієнти, яких лікували ремдесивіром і дексаметазоном (вже схваленими препаратами). Вчені очікували, що з цієї причини у пацієнтів буде вищий рівень смертності, проте вийшло зовсім навпаки. У пацієнтів був нижчий рівень смертності у порівнянні з учасниками досліджень, де вивчалася ефективність ремдесивіру і дексаметазону – 22,9% проти 45-50%", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, найбільший ефект був досягнутий у пацієнтів, які отримували інгібітори інтерлейкіну-6 на ранніх стадіях.

"Інгібітори інтерлейкіну-6 є, ймовірно, ефективнішим лікуванням в порівнянні з іншими варіантами, включаючи ремдесивір і дексаметазон, які рекомендовані для терапії важких випадків COVID-19", - кажуть науковці.

За словами дослідників, нова стратегія лікування дозволить скоротити час перебування в лікарні, а головне — знизить рівень смертності у пацієнтів з важчою формою коронавірусної інфекції.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус звернув увагу на те, що станом на сьогодні у світі проходять розробки вакцини проти коронавірусу. Проте наразі невідомо, чи одна з них стане справді ефективною у боротьбі зі збудником COVID-19, і це, за словами посадовця, важливо розуміти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?