Цікаві нарахування - в команді Зеленського поскаржилися на низьку зарплату
Категорія
Україна
Дата публікації

Цікаві нарахування - в команді Зеленського поскаржилися на низьку зарплату

Цікаві нарахування - в команді Зеленського поскаржилися на низьку зарплату
Джерело:  Hromadske

Середня зарплата народного депутата України становить 42 тисячі гривень, але в президентській партії "Слуга народу" вважають таку виплату низькою для того, щоб якісно забезпечувати роботу парламентаріїв. Про це заявила голова комітету соцполітики Галина Третьякова, яка також вважає недостатніми виплати на організацію роботи народного депутата. За її словами на помічників нардепу надається 42 тисячі гривень на чотирьох осіб, а цього мало. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське.

"Депутатська заробітна плата не тільки для депутата. Вона невелика, можна навіть сказати, що насправді для того, щоб забезпечити роботу народного депутата, вона занадто низька. Тут дуже цікаві правила нарахування, тому що зарплату ми отримуємо раз на місяць - у нас немає авансів. Нас весь час смикають. Місяць пройшов, ти отримуєш її 10-15 числа, не встигаєш якось сформувати свої витрати ", - зазначила Третьякова.

За її словами, депутатам в середньому нараховують 42 тисячі гривень, але після відрахувань податків парламентарії отримують 32-35 тисяч на руки, якщо не брали парламентську відпустку. При цьому, на думку Третьякової, на депутатів покладено багато обов'язків. Зокрема, досить багато часу займає обробка вхідної кореспонденції, чим, за її словами, в європейській практиці займається офіс народного депутата.

"Народний депутат зобов'язаний мати юридичну підтримку, організаційну ... Повинен бути контроль того, що відображається в ЗМІ. Крім того, повинен бути особистий помічник, який буде формувати твій розклад ... На помічників надається 42 тисячі гривень на чотирьох чоловік. Цього мало", - підкреслила представниця президентської партії.

Важливо нагадати, що кілька днів тому президент України Володимир Зеленський попросив депутатів невідкладно розглянути питання про скасування обмежень зарплат для чиновників, яке ввели на період карантину. Президент пропонував скасувати обмеження зарплат чиновників в 47 тисяч гривень - він вважає, що нардепи повинні проголосувати за те, щоб вказане обмеження діяло не більше трьох місяців з дня застосування цієї норми. Як відомо, в останній момент перед засіданням Зеленський передумав - він направив листа до парламенту, в якому попросив зняти питання зарплат чиновників з порядку денного.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представники Нацбанку України виступили з терміновим закликом до представників влади. Вони підкреслили, що обмеження на зарплату чиновників, які ввели на час карантину, необхідно скасувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?