Цілий детектив: у Росії завели справу на "українців-викрадачів"
Категорія
Світ
Дата публікації

Цілий детектив: у Росії завели справу на "українців-викрадачів"

Цілий детектив: у Росії завели справу на "українців-викрадачів"
Джерело:  Слідком РФ

Слідчий комітет Росії заочно пред'явив звинувачення двом українським військовослужбовцям, звинувативши їх у причетності до "викрадення"кримських дезертирів Олександра Баранова та Максима Одінцова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Слідкому РФ.
Слідком Росії вважає, що українці Роман Ткаченко та Сергій Павленко "вступили в змову з представниками силових структур України, спрямовану на викрадення військовослужбовців Росії, які раніше мали українське громадянство і служили в збройних силах цієї країни".

Читайте також: В и вже визначтеся: в мережі жорстко висміяли плутанину Росії з "викраденими військовими"
Російські слідчі стверджують, що Павленко і Ткаченко раніше служили в Харківському університеті повітряних сил імені Івана Кожедуба і повинні були знайти колишніх слухачів вишу, які не встигли отримати дипломи, і переконати їх прибути на територію України. Нібито Павленко і Ткаченко через соцмережі зв'язалися з військовослужбовцями РФ, повідомивши, що можуть допомогти їм отримати дипломи.
За версією Слідкому, Ткаченко переконав російських військовослужбовців Баранова і Одінцова прибути в Україну для передачі цих документів, де їх затримала Служба безпеки України.
Українським військовим заочно було пред'явлено звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 33, пп. "А", "ж" ч. 2 ст. 126 КК РФ (пособництво у викраденні людини).
Як повідомляв ONLINE.UA, глава СБУ Василь Грицак заявив, що заарештовані кримські дезертири Максим Одінцов і Олександр Баранов потрапили на підконтрольну Україні територію, щоб купити українські документи для отримання офіцерських звань в російській армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?