Ціна біткоїна знову побила історичний рекорд
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціна біткоїна знову побила історичний рекорд

Ціна біткоїна знову побила історичний рекорд
Джерело:  online.ua

Курс біткоіни на початку 2021 року перевершив всі очікування і за останні дні побив кілька історичних максимумів - тільки в січні Bitcoin виріс більш ніж на 20%. 14 лютого ціна біткойна різко зросла до 49 тисяч доларів. За останню добу ціна криптовалюти виросла на 3,27%, що відбулося на тлі повідомлень про те, що компанія Ілона Маска Tesla вклала в неї $1,5 млрд. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Coindesk.

З початку року 2021 року курс BTC виріс майже в півтора рази. Ще 2 січня вартість біткоїна становила 33 тисячі доларів. У той же час в січні курс криптовалюти двічі опускався нижче 30 тисяч за монету. На даний момент курс біткоїна почав трохи знижуватися - на момент публікації новини він досягає 48,9 тисяч доларів.

Різке зростання курсу біткоїна почалося після оголошення компанією Tesla про покупку криптовалюти на 1,5 мільярда доларів. Маск натякнув, що в найближчому майбутньому його компанія почне приймати біткоїни як засіб оплати за свої продукти.

Варто відзначити, що Маск вже не перший раз провокує гонки на ринку криптовалют. Наприклад, 29 січня вартість біткоїну за лічені години виросла на 6 тис доларів після загадкового твіту Маска: "Якщо подивитися назад, це було неминуче" (в оригіналі: In retrospect, it was inevitable) з хештегом #bitcoin. Що бізнесмен мав на увазі, він до цих пір не пояснив, проте багато аналітиків були впевнені, що цим коротким незрозумілим повідомленням Маск анонсував свої масштабні інвестиції в біткоїни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що авторітетні аналітики спрогнозували зростання курсу біткоїна до 2030 року до 400 тисяч доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?