Ціна нафти різко підскочила - уже відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціна нафти різко підскочила - уже відома причина

Ціна нафти різко підскочила - уже відома причина

30 квітня ситуація на ринку "чорного золота" різко змінилася - зазначається, що ціни на нафту еталонних марок неочікувано для всіх стрибнули вгору. В ході минулої сесії торгів вартість сировини відновила ріст після кількаденного падіння напередодні. За словами іноземних аналітиків, побоювання інвесторів послабилися. Варто зазначити, що на їхні настрої впливає той факт, що нафтосховища у США не настільки заповнені, як раніше прогнозували. Окрім того, інвестори сподіваються на відновлення попиту на нафту, тому що деякі країни послаблюють карантин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Лігу.Бізнес".

Вказано, що в результаті ф’ючерси на нафту WTI зросли на 14,3% (2,15 долара), досягнувши 17,21 долара за барель. Нафта марки Brent піднялася в ціні відразу на 10,3% (2,33 долара) – до 24,87 долара за барель. Варто звернути увагу на те, що 30 квітня закінчується термін дії червневого ф’ючерсного контракту Brent. На початку сесії торгів ціна нафти цієї марки досягла максимуму – 24,91 долара за барель.

Що важливо розуміти, експерти не поспішають заявляти про стабільність на ринку нафти, називаючи його все ж таким волатильним. Проте, за їхніми словами, він почав відновлювати ріст.

"Я думаю, що ми ближче до ціни для WTI від 15 до 20 доларів", - наголошує головний стратег із ринків CMC Markets and Stockbroking у Сіднеї Майкл Маккарті.

Управління енергетичної інформації США звертає увагу на те, на минулому тижні запаси нафти у країні зросли на 9 мільйонів барелів і становили 527,6 мільйона барелів. Варто зазначити, що ці обсяги виявилися значно меншими, ніж очікувалося раніше.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 29 квітня президент РФ Володимир Путін здивував резонансною заявою — він зізнався, що світ ще не стикався з такими масштабними проблемами глобальної енергетики, як зараз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?