Ціни на нафту різко пішли вгору
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту різко пішли вгору

Ціни на нафту різко пішли вгору
Джерело:  online.ua

15 лютого ціни на нафту стрімко почали зростати. За слова аналітиків, це відбувається через напруженість на Близькому Сході — саме вона спровокувала нові закупівлі сировини. Важливу роль також зіграли надії на те, що економічні стимули в США та ослаблення карантинних обмежень підтримають попит на паливо. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на дані біржових торгів на сайті Investing.com.

"Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила 63,61 долари за барель, що на 1,18 долари (1,89%) вище за ціну на час закриття попередньої сесії. Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становила 60,84 долари за барель, що на 1,37 долара (2,3%) вище за рівень на час закриття попередніх торгів. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні 62,43 дол і 59,47 дол відповідно. За підсумками минулого тижня світові ціни на нафту зросли приблизно на 5%", - йдеться в повідомленні.

Аналіти звертають увагу на те, що коаліція, яку очолює Саудівська Аравія, що воює в Ємені, заявила пізно вночі 14 лютого, що вона перехопила і знищила безпілотник, начинений вибухівкою. Його випустили у бік королівства угрупованням хуситів, пов'язаним з Іраном. Цю інформацію підтвердило державне телебачення. Саме ці останні події спровокували побоювання з приводу чергового посилення напруженості на Близькому Сході.

"Ці новини спровокували ранковий сплеск (продажів) на нафтових ринках. Але ралі також викликало зростаюння сподівань на те, що заходи стимулювання у США та ослаблення карантинних обмежень сприятимуть посиленню економіки та попиту на паливо" , - прокоментував ситуацію, що склалася, Кадзухіко Сайто, головний аналітик товарного брокера Fujitomi Co.

Не можна також не звернути увагу на те, що ціни на нафту зросли протягом останніх тижнів також через скорочення поставок, в основному з боку країн-учасниць ОПЕК.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  Мінфін озвучило прогноз щодо курсу гривні у лютому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?