Ціни на нафту раптово почали падати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту раптово почали падати

Ціни на нафту раптово почали падати
Джерело:  online.ua

Аналітики звертають увагу на те, що 12 жовтня 2020 року ціни на нафту еталонних марок почали стрімко падати. За словами фахівців, це сталося тому, що американські виробники почали відновлювати видобуток після послаблення урагану "Дельта", а страйк нафтовиків у Норвегії закінчився. Згідно з останніми даними, грудневі ф'ючерси на нафту Brent подешевшали на 32 центи, або 0,8%, досягнувши 42,53 долара за барель. Ф'ючерси за листопад на американську нафту WTI впали в ціні на 30 центів (0,7%) до 40,30 долара за барель. Варто звернути увагу на те, що на минулому тижні ціни на нафту обох марок зросли на понад 9%. Що важливо розуміти, це стало найбільшим тижневим зростанням саме для Brent із червня цього року, передає ONLINE.UA з посиланням на Investing.com.

Аналітики наголошують, що сесія торгів у п'ятницю, 9 жовтня, для ринку нафти закінчилася падінням цін на сировину, хоча впродовж дня вартість "чорного золота" демонструвала ріст. Наголошується, що на зниження ціни вплинуло завершення масштабного страйку в Норвегії. Зокрема, нафтові компанії вирішили питання із зарплатою працівників із керівниками профсоюзів. Страйк загрожував скороченню обсягів видобутку нафти й газу в Норвегії майже на 25%.

"Ми мали хорошу підтримку для Brent і WTI на тлі побоювань щодо зниження пропозиції сировини", - зазначив головний ринковий стратег CMC Markets у Сіднеї Майкл Маккарті.

За його словами, значне зменшення обсягів бензину й дистилятів на минулому тижні вказує на те, що ситуація з попитом на нафту набагато краща попри всі очікування експертів.

Що важливо розуміти, ураган "Дельта", який вирував біля узбережжя Мексиканської затоки, у неділю дещо послабився до рівня посттропічного циклону, проте саме він завдав найбільших за останні 15 років збитків сфері нафти й газу в Штатах.

Також зазначається, що 11 жовтня, працівники нафтових родовищ, розміщених на узбережжі Мексиканської затоки, повернулися до роботи. Компанія Total SA, своєю чергою, перезапустила свій нафтопереробний завод у Порт-Артурі (штат Техас, США), який почав добувати 225 500 барелів на добу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, раніше експерти пояснювали, чого чекати від цін на нафту у 2021 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?