Цивільних через війну загинуло в десятки разів більше, ніж військових — Шмигаль
Категорія
Україна
Дата публікації

Цивільних через війну загинуло в десятки разів більше, ніж військових — Шмигаль

Цивільних через війну загинуло в десятки разів більше, ніж військових — Шмигаль
Джерело:  online.ua

За словами очільника Кабміну Дениса Шмигаля, кількість цивільних жертв внаслідок війни Росії в Україні у десятки разів перебільшує кількість жертв серед військових.

Джерело:  TVP

Шмигаль каже, що цивільних в Україні загинуло більше, ніж військових

Величезна кількість трагічних подій відбувається сьогодні в Україні. Це фактично війна проти українського народу, це війна проти демократичного світу. Кількість цивільних жертв у десятки разів перебільшує військові жертви. Це означає, що це воєнні злочини, це злочини проти людяності, це геноцид проти українців, - заявив глава українського уряду.

Денис Шмигаль також підтвердив, що в Маріуполі кількість жертв цивільних вимірюватиметься десятками тисяч.

Ми не маємо доступу, ми бачимо лише скудні кадри з Маріуполя… У Маріуполі це будуть десятки тисяч цивільних людей, - заявив очільник Кабміну.

Він також нагадв міжнародній спільноті, що у Маріуполі станом на сьогодні знищено понад 95% всіх споруд, в тому числі цивільних.

Як стверджує Денис Шмигаль, наразі на сході та півдні України війна йде "з перемінним успіхом" армій України та РФ.

Фактично, значного успіху росіяни не мають ніде. На півдні України за останню добу нашим військам вдалося визволити декілька невеликих населених пунктів. Тобто сьогодні ідуть надзвичайно важкі бої на Донбасі, на півдні, без значного успіху для росіян, з перемінним успіхом наших двох армій, - повідомив глава Кабміну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?