Уже цього місяця у шведському Мальме відкриється незвичайний музей бридкої їжі. Огидні експонати покладуть у спеціальні ємності, щоб сморід від харчів не розповсюджувався, передає ONLINE.UA з посиланням на Independent.
Вказано, що незвичайна виставка буде тривати 3 місяці. Відвідувачі матимуть змогу побачити найрізноманітнішу їжу, яка зовсім не викликає апетиту – в'ялене м'ясо тухлої акули, надзвичайно смердючий фрукт дуріан, який навіть заборонено перевозити у громадському транспорті, пеніс бика, квашений оселедець, сир з личинками, вино, настояне на мишах, "фруктового кажана" і кролячі голови у спеціях.
"Еволюційна функція відрази полягає у тому, щоб допомогти нам уникнути хвороб та небезпечних продуктів харчування. Відраза є однією з шести основних людських емоцій. Ця емоція універсальна, проте продукти, які ми вважаємо огидними, насправді такими не є. Що дуже смачно для однієї людини, може обурити іншу", - вважають організатори.
Вони запрошують всіх охочих вивчити світ незвичних харчів та спробувати змінити своє уявлення про те, що може бути їстівним, а що ні.
Сардинський сир з личинками
Вино з мишей
Пеніс бика
"Суп з голів і копит"
Як повідомляв ONLINE.UA, вчені з Університету Суррея у Великій Британії заявили, що пізній сніданок і рання вечеря сприяють зниженню ваги. Це підтвердили результати багатьох експериментів, які провели науковці.